2021. január 3., vasárnap

Elmúlt egy év

Visszatekintés

2021-et írunk, egy év telt el azóta hogy kitaláltam blog írásra adom a fejem. Kezdetben még azt gondoltam csak pár kép és kép aláírásból fog állni, később ezt átgondoltam és arra jutottam, hogy egy adott helyet megpróbálok a rendelkezésemre álló információk alapján legleírobban és legátfogóbban bemutatni. Eleinte úgy terveztem csak magamnak írom, ill. egy szűk kör tudott róla. Aztán ahogy haladt az idő és gyűltek a bejegyzések elkezdtem, elkezdtük megosztani. Ez olyan április, május körül lehetett, akkor már kíváncsian követtem a nézettségi mutatókat, mi több megfogalmazodott bennem egy célkitűzés erre vonatkozóan. Mégpedig, hogy szeretném elérni év végéig a bűvös 5000-es nézetséget. Ami tudom, hogy nem sok, mégis ott húztam egy határt ami felett talán érdemes vele tovább foglalkozni. Nos, mivel már új év van és ez egy új bejegyzés, talán nem árulok egy nagy titkot hogy sikerült. Sikerült, köszönhetően nektek akik rákattintanak a megosztásokra, és talán akik tovább osztáják ha tetszett nekik, sőt talán már vannak páran akik tudatosan néznek fel időről időre a blogra egy-egy új bejegyzés reményében. Szóval szeretném megköszönni nektek akik olvasták, és remélem olvasni fogják. Az idén is próbálok a tavalyi évben már-már megszokott, cca. havi 3 bejegyzéssel jelentkezni, ez a szám tűnik számomra hosszabb távon is fentarthatónak, de kellően gyakorinak. A bejegyzések témái (kisebb kilengésekkel) megmaradnának a szűkebb és kevésbé szűk környezetem bemutatásánál. Legyen az természeti környezet vagy épített. Magyarán változatlan formában tervezem folytatni. Nem is szeretném tovább rabolni senki idejét, ez az új év első bejegyzése, szóval szeretnék minden kedves olvasómnak egészségben és sikerekben gazdag, boldog új esztendőt kívánni. Az alábbiakban pedig a tavalyi év pár olyan kiruccanását szeretném néhány fotóval illusztrálni, melyekről külön bejegyzést nem terveztem írni, viszont úgy gondololtam, hogy vagy önmagában a kép, vagy a hely bemutatásra érdemes.


Mözs környéke:


Gyülnek a viharfelhők a mözsi határ felett.

A kapszeg felett is.













Kelet mecsek és környéke:









Tavaszi álganéjtúró, éredekes vele kapcsolatban a zöld színe. Az ország területén 3 színváltozatban megtalálható, délen és alacsonyabb területeken zöldes, északabbra és magasabb fekvésű területeken a kék majd a fekete változat található meg.

Kabóca lárva burka.

Szintén.

Pécsvárad.

Várfal.

Természetjáró, világutazó, televíziós szerkesztő, a magyar televíziós természetfilmezés egyik megteremtője. Legtöbben országjáró kéktúrafilmjeiről, a tévében többször is vetített Másfélmillió lépés Magyarországon, illetve ...és még egy millió lépés című sorozatairól ismerik.






Gemenc:





Kisvasút megálló.

Lassi.

Párom a Rezéti-Holt-Duna partján.


A vadmegfigyelő lakói.




Kajdacs és környéke:


Perczel kápolna.

Ami körülveszi....

...és ami maradt belőle.






Tolna környéke:



Bütykös hattyúk szép számban élnek a holtágon.

Gyárkút.









Szeged felé:


Kiss Ferenc kopjafája.


Béda-Karapancsa:





Sió mente:










Szekszárd és környéke:



























Balaton:









Keszthely fenyves allé.





Szántód-Tihany kompjárat.

Így félünk mi a kompon.







Fadd-Dombori és környéke:


Fiatal bak.


Szürke gém a Tolnai Északi-Holtágon.

Tolnai Északi Felső Holtág vége.

Variációk egy témára.












Nádiposzáta.


Dombori felett is gyülnek a viharfelhők.

Mocsári teknős.


Bakcsó.


Tőkés réce.




Jóleső hűsítő. Persze a gazdinak annyira nem örömteli.





Bogyiszló környéke:



Vizicsibék.


Seregély.


Sárga billegető és tápláléka.

Őzcsapat a bogyiszlói határban.




Palotabozsok:

Sarlós Boldogasszony Kápolna


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése